måndag 21 februari 2011

Badrummet just nu


Hej på er därute!

Jag knäppte några snabba bilder med mobilen igår innan vi gjorde kväll.
Vi byggde stommen till skåpet, satte upp den på väggen, målade den. Det blev bra! Bara hyllplan och luckan kvar att fixas.
Nu har vi lyse ovanför handfatet, och krokar på väggen :)
Golvvärme och vatten är klart, som sagt... Tvättmaskinen och torktumlaren premiärkörde vi igår. I bastun är lamporna under laven också inkopplade nu, med dimmer... mycket mysigt :D
Jag ska knäppa bättre bilder med 'riktiga' kameran när jag hinner... men ni får en liten förhandstitt nu.

Krokarna har vi köpt på Indiska, tagit lös dom från brädan de satt på, och gjort en egen.

skåpstommen, och den blivande luckan




Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

söndag 20 februari 2011

Badrumsbygget fortsätter...


Igår jobbade vi i badrummet, och fortsätter med det idag... Krokar har åkt upp på väggarna, och belysning är på gång att kopplas in. Kanske hinner bygga skåpet idag. Sen ska luckan/gamla fönstret få speglar istället för glas. Hyllor ska upp på väggen vid handfatet... Mycket pyssel kvar! Kanske kommer med några bilder på bygget så småningom :)






Ha en skön Söndag!
Kram ♥♥♥ Hanna

torsdag 17 februari 2011

Inte bara vitt...


..inne i vardagsrummet. En del mörka färger med... fortfarande omålade :P Här skymtar mitt vitrinskåp som förmodligen inte kommer att drabbas av målarpenseln. Men innehållet har börjat bytas ut mot vit porslin mer och mer. Förut hade jag mina inrednings- och trädgårdsböcker häri. Nu står de nerpackade i väntan på att få komma till blivande biblioteket i källaren :)
Vasen på bilden köpte jag i en inredningsbutik för många år sen.



några svarta detaljer... loppade böcker. Den minsta är bara 10x7 cm, so cute :)

...mina tidningshögar bakom fåtöljen behöver nån bättre förvaring :/


ljusstakarna loppade jag före jul

Maja tar sig en tupplur

Ute däremot ser man mest bara vitt. Ja helt enormt, groteskt mycket vitt! Snön vräker ner från himlen idag också... frågar ni mig så tycker jag att det räcker nu.

Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

tisdag 15 februari 2011

Loppade pasteller & huvet fullt...


...av idéer, funderingar och planer för källaren. Jag inreder källaren för fullt i tankarna... med sån fart så jag inte hinner med själv ens :) Nyss fann jag mig själv bläddrandes i Biltema-katalogen... letandes efter krokar till toaletten..där ska det också inredas med en hylla, skåp på väggen, sopkorg medmera.

I mitt hobby/pysselrum ska vi bygga luckor till fönstret istället för gardiner och ev. bygga ett stort skåp själv, fast först ska golvet flytspacklas och klinker läggas. Biblioteket, där ska vi ha tapet på två av väggarna... har hittat en fin tapet som jag tror ska passa! Och så badrummet ...ett evigt projekt.. vi har bestämt vad vi ska ha för bubbelbadkar, vi ska bygga skåp med ett gammalt fönster som lucka, spotar ska upp osv. Trästegen som vi gjorde är nu behandlad, ska se om färgen har blivit som jag vill... ni ska få se den sen!
Det handlar om mycket pengar i slutändan, så vi varken kan eller vill skynda på bygget... kanske tur det, då har vi tid att planera så det verkligen blir som vi vill. Och eftersom vi gör nästan allt själv så får vi ta det när vi hinner, man ska hinna leva också :)
Allt tjat om källaren... orkar ni med?

Plåtburken och skålarna har jag fyndat på loppis, de ska till lekstugan...

kvisten är fusk, från ikea för ett par år sen.


Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

måndag 14 februari 2011

Happy Valentine's Day


... till er alla!
Jag är hemma med en dunderförkyld dotter idag, fixade lite alla-hjärtans-fika åt oss... och dukade med mina 'nya' koppar! Fast dottern ville inte dricka ur 'tant-kopparna' hahaha! Men visst är dom fina att titta på, jag kunde inte låta bli att köpa dom... billigt, på loppis. 8 koppar med udda antal fat och assietter. Vem vet, man kanske får tantbesök nångång :P

Rullrån är en favorit hos kottarna, efter lite sökande på loppisar hittade jag tillslut ett rullrånsjärn (heter det så?) Men jag har inte provat göra såna än, dessa är det någon annan tant som bakat... Nån av er som provat? Banankakan däremot är hembakt ;)




Loppad mjölkhink... hittade två stycken på en gång! Tips på vad man kan ha i??

..och en nyloppad gammal brittisk ostkupa "Spectrum"


Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

söndag 13 februari 2011

Söndag - Vilodag


Eller vad säger ni, vilar ni idag? Nä, trodde inte det heller. De flesta av er har säkert full rulle, trots söndag :)
Själv ska jag ner till källaren och måla lite till... jag målade träväggen 'utanför' badrummet igår och behöver måla på den en sväng till. Plus lite målning inne i badrummet. Tidsoptimist som jag är så trodde jag att jag skulle hinna med mina pelargoner igår, men idag måste jag ta hand om dom. Dammråttorna skulle behöva sig en omgång också :/ Igår hade vi strålande sol, men vet ni vad... idag snöar det igen!
Maken har varit i fjällen och åkt skoter hela helgen, jag och barnen har varit hemma solokvist :) Idag kommer han hem.


Crea Diem - Skapa Dagen. Hjärtat har jag vunnit i en bloggtävling.

Pelargonsticklingar, murgröna och tulpanlökar i kruka.


Bilderna är knäppta i februari förra året. Då hade jag hittat billiga lökar som jag satte i jord i januari, som var såhär fina sen i februari :)

Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

torsdag 10 februari 2011

Än är det vinter...

fotograf; våran 6-åring :)

Såhär ser det ut hos oss nu! Eller rättare sagt, såg ut för några timmar sedan, nu har det kommit ännu mera snö :/ Hela dagen har det snöat, verkar ha gjort det i stora delar av detta avlånga land? Man skulle kunna tro att jag står på knä på bilden... men nej, snödrivan är lika hög som mig! Annars har vi ungefär en meter snö... ja det ser helt sjukt ut när jag tittar ut genom köksfönstret!
Jag som trodde att våren var på väg... men icke!



Jag har tagit fram mina pelargoner från vintervilan (ett vårtecken!)... nästan allihopa, några kvar att plocka fram. Det har blivit en liten samling att ta hand om. 25 krukor tog jag fram, vet inte hur många det är kvar... som jag ska bära fram i helgen. Och så blir det lite målning och annat pyssel i badrummet i helgen, det är mycket kvar att fixa trots att det går att använda badrummet. Men nu har vi äntligen golvvärme och vatten inkopplat :)


Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

fredag 4 februari 2011

En gammal koffert


Dragspelskoffert har denna skönhet tjänstgjort som nån gång i tiden... Aristo heter kofferten, eller kanske dragspelet... eller bägge delarna.. det förtäljer inte historien. Men nu har den fått ett nytt liv som LEGO-koffert! Gissa om sonen blev glad när jag kom hem med den här, och berättade att han skulle få den. Värsta skattkistan liksom :)



Idag har jag varit och tränat på gym... för första gången på många, många år. Ser fram emot lite träningsvärk imorgon!?! Nu jäklar ska volangerna runt midjan ryka :P
Fast det lilla jag lyckats träna bort idag har jag nog ätit upp igen, hahaha! Kinamat till middag... och nu blir det fredagsmys ;)

God helg till er!!
Kram ♥♥♥ Hanna

onsdag 2 februari 2011

I'm back


..med en bildkavalkad från sovrummet.
Ja nu har jag skaffat mig ett alter ego! En till skribent på bloggen... mitt andra jag :) Allt för att få visa er mera bilder :P Hur man gör det kan ni som sagt läsa hos Lotten, klicka HÄR så kommer du till hennes fina blogg! Men det verkar inte så dyrt att köpa mer utrymme heller, eller svårt... enligt några kära bloggisar :)
Ja vad skulle jag göra utan er... mina kära 'cyber-vänner'! Tack för att ni finns! Med tips, råd och framför allt inspiration!! Jag hoppas jag kan inspirera lite tillbaka :)

Här kommer bilderna jag försökte lägga in igår...


Sänggaveln snickrade vi ihop för tio år sen (!) And I love it still! 



den här pelargonen har stått i fönstret hela vintern...




Min fotvärmare ;)

bilderna följde med ramen :) Köpt på Boom i Sundsvall.

sax från loppis

Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

tisdag 1 februari 2011

Hoppsan!

Jag använder visst 100% av mitt utrymme på 1GB för foton...
-kom det upp en ruta och talade om för mig... precis när jag höll på att lägga in bilder till inlägget! Vi har alltså begränsat med utrymme för bilder här på blogger.
Häpp, får ta och prova på Lottens recept på mer space då ;) Håll tummarna för att jag lyckas! Vill ju inte köpa mer utrymme, blogger ska ju vara gratis!
Jag återkommer när jag lyckats, det kanske inte blir idag... Dags att laga middag :)

Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna