onsdag 30 november 2011

Mer från Pysselrummet


Efter den andra väggen i hobbyrummet har jag förvaring, och lite lull-lull ...under ett gammalt fönster som vi fällt in i väggen för att släppa in dagsljus från gillestugan.
Hyllan med de små lådorna köpte jag i somras, på grannarnas gårdsloppis. Jag har slipat av den litegrann, tanken var att måla den... vit såklart. Det blev aldrig av. Så jag tänkte att den får vara träfärgad ett tag till, och ge 'värme' till hobbyrummet.

"Träryggsäcken" är ett loppisfynd, den verkar ha blivit använd vid bärplockning... det var fasttorkade bär kvar i den. Så jag gjorde en ordentlig sanering av den!
Ja faktisk så är böckerna, det lilla växthuset, trätråget och pallen alla köpta på olika loppisar. Det enda som är köpt 'nytt' är tomten från Sia, fast den har också några år på nacken :)



I hörnet har vi byggt en garderob, som sväljer det mesta av mina pysselprylar. Krokarna på utsidan - också från grannarnas loppis... är för gästerna :P
Och där skymtar gästsängen också, resten av den visar jag en annan gång ;)






Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

måndag 28 november 2011

Julpyssel i Pysselrummet


Välkommen till mitt hobbyrum, pysselrum, och gästrum!
Det är i källaren, det enda rum som är helt klart, ja sånär som någon liten list... Egentligen har det varit klart sen i somras men just pysseldelen har jag använt och invigt nu, med julpyssel :)
Bilderna tog jag när jag höll på med att klippa till päls till en kudde.. som ska få pryda soffan så fort den är klar (om jag lyckas vill säga ;))

Igår var det första advent! Vi hade fullt upp med att vara ute och leka i snön, sätta upp ljusslingor, dricka glögg och annat julmys.
De senaste dagarna har vi så smått börjat flytta ner lite möbler till källaren, nu står vi i valet och kvalet om vi ska flytta ner tv-soffan och resten av vardagsrummet... för att sen slå ner väggen mellan kök och nuvarande vardagsrum. Före.... eller efter jul.. det är frågan. Ni kan föreställa er hur det ser ut här, grejer överallt.. blandat med lite julpynt här och var, haha!


gamla plåtburkar till papper och presentband

skorstenen från kaminen i gillestugan, syns där i hörnet


ett litet hjärta av lingon och blåbärsris

pälsen jag klipper i är ett second hand-fynd, det är fodret till en kappa

Några svar på funderingar bland kommentarerna;
Mina fårskinnshjärtan som jag sydde till julmarknaden har jag kvar än så länge... Julmarknaden är visst flyttad till nästa helg. Jag har fått så dålig info om det, så jag vet inte om jag ska vara med över huvudtaget.
Och att vi har så pass ljust i gillestugan beror på att vi har byggt en trapp på utsidan, så vi har en helglasad dörr och två fönster i gillestugan.

Fler bilder från hobby/gästrummet kommer i nästa inlägg!

Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

måndag 21 november 2011

Två små kransar


... sprider lite julkänsla i källaren, i det som en gång varit gillestuga, som ska bli vardags-/biorum framöver.
Två kransar av lummer, på najtrådsstomme. Upphängda med remsor av gammalt sänglinne.

Nu har jag äntligen fixat dit draperier också, hade tänkt att sy av linnetyg. Men så hittade jag dessa i garderoben, helt perfekt! Slapp jag sy... draperier iallafall ;)

Klädkammaren döljer sig bakom dörren till höger.



Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

fredag 18 november 2011

Hjärtan av Fårskinn


...á la Hanna. Hemskt gryniga bilder, men det syns väl ungefär vad det är iallafall :P
Det ska visst finnas något program som tar bort 'brus' i foton!? ..måste undersöka saken närmare, nån gång :)

Ja några fårskinnshjärtan har jag knåpat ihop, till julmarknaden nästa helg. Inget man svischar ihop lite snabbt med symaskin, tordes inte med min maskin iallafall, nä riktigt handmade är det ;) Vad tycks?
Frågan är hur mycket man kan ta för dom?
 


Önskar er den bästa av helger! ..en vecka kvar till första advent :)

Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

fredag 4 november 2011

Julinspiration


Jag har börjat knåpa ihop lite pyssel inför årets julmarknad, som är om tre veckor. Om tre veckor är det första advent, jisses vad tiden går! :)
Söker efter julinspiration... bläddrar i nya och gamla jultidningar och böcker, går och väntar på att Lantlivs Jul & Pyssel ska dimpa ner i brevlådan... Julmusik i högtalarna och glögg i koppen :) Här på nätet finns det mycket inspiration att hämta, har ni några tips?

Jag visar några bilder från förra julen, hemifrån mig. Vill du se mer jul här hos mig så hittar du det under etiketten Jul, eller klicka HÄR. Sedan är det bara att klicka vidare på 'äldre inlägg' när du kommit längst ner på sidan, osv.. så kan du se alla mina julinlägg :) Och mina Julpyssel hittar du HÄR
Bilder på årets julpyssel kommer så småningom...



Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna