torsdag 20 juni 2013

hammock av gungställning


Gungställningen har stått så gott som orörd i ett par år, barnen har blivit stora... Men synd att kassera hela ställningen som blivit så grå och snygg under åren, eller hur!
Så det fick bli en hammock! Maken snickrade snällt efter instruktioner från frun... Och det blev bra, en ny favoritplats i trädgården ...med en gnutta kvällssol ;)

syrenerna blommade som bäst när hammocken byggdes...

Tjohoo! ...nu har mamman en egen gunga som ändan får plats i :))

Alla bilder från iPhone.
Men nu är det hög tid att packa och fixa inför midsommar, hus- och djurvakt är ordnat iallafall - check! ..och barnen har packat alldeles själva - check! Imorgon bär det av till Hälsingland där vi ska fira med min familj.

Ha en underbar midsommar, wherever you are!
Kram ♥♥♥Hanna

måndag 17 juni 2013

loppislycka


Hittills bara en loppistur denna sommar, men en lyckad en!

...hittade en damejeanne, en gammal mjölsikt, en hattask, en gammal skopa, en jutesäck, en korg, och en till korg/tidningskorg, en gammal trälåda, de två senaste numren av sköna hem, en porslinsskål och en liten gammal rakspegel (de två senaste kom inte med i bild).
Damen på loppisen räknade ihop till 240kr men jag lyckades pruta lite och betalade endast 200 riksdaler för rubbet! Whohoo!
Att man kan bli så glad över gammalt skrot förstår inte alla (läs maken) ...men jag vet att ni gör det, eller hur :)



Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

onsdag 12 juni 2013

mitt växthus i allt om trädgård

'Hannas växthus - en oas hela året' - omnämnd on the front page! :D 

Allt om Trädgård Nr 9 Juni 2013.
Sidan 38, där har ni mig, och mitt växthus ... i ett reportage fotat av Lotta, text Jessica Holm. 5 sidor om mitt växthus. Tidningen ska finnas att köpa fortfarande, nytt nummer kommer den 18'e juni.
Så kul att ha kvar, också med tanke på att jag inte har kvar detta växthus längre ;) Gav det till en granne, här ska byggas nytt ..förhoppningsvis i sommar!





Ps. Fick precis ett utkast på kapitel 1 ur den japanska inredningsboken! ..kapitel 1 ska visst handla om min trädgård och altan..! Wow...
Såå kul att se! Och ut kommer boken redan i augusti som sagt :)
Glömde skriva i förra inlägget om vilka fler som kommer vara med i boken, känner inte till alla men några är Helenas HemNorrfrid, Li som bloggar på Våning & villabloggen och Gamla Gården


Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna

tisdag 4 juni 2013

Besök från Japan



Ja då var det dags igen! Japanska fotografen Takuji Iigai som var hem till oss i höstas - vilket resulterade i reportage i två japanska inredningstidningar - kom hit till Sundsvall igen!
Denna gång för att fotografera mer och ännu fler fina hem här i trakten ...till en inredningsbok
Med sig hade han förstås Yoko, som bor här i Sundsvall, är duktig på svenska och ska skriva texten till den japanska inredningsboken.


När de klev innanför dörren stod jag i köket i full färd med att göra smulpaj med rabarber ...så kameran åkte fram på en gång!
-Nej nej... not the face! ..hade håret uppsatt i en knut a'la teskedsgumman, haha!
Hela processen med smulpajen fotades, från bakning - ugn - uppläggning - dukning - till att vi tillslut fikade.
Ja full rulle var det, det fotades ute i trädgården, altanen, inne, i kylen, i lekstugan...
Och vara med på bild fick jag nog ändå... jag pysslade, snickrade, oljade in ett bord, läste tidning, grävde och fixade i trädgården osv - allt på låtsas :)

Som tur var hade jag hunnit piffa till med nån slags dukning på 'framsidan' - i all hast tidigt tidigt på morgonen - iklädd nattlinne ... ja ni skulle sett mig ..springandes omkring som en tok i trädgården - in i skogen hämta kvistar, ut med kuddar o pryttlar.... pust!
Hela sessionen avslutades med att jag gjorde våfflor, som lades upp med glass och hemkokt jordgubbssylt för att fotas :)

Jag hann med att fota litegrann 'bakom kulisserna' med iPhonen.



Fotografen ville ha lite skugga över bordet, så jag klippte av en kvist från snöbollsbusken :)
skynda fota, glassen smälter ...aroniasaft i vinglasen, ja jag hann inte byta till andra glas :P




Tack så mycket Yoko och Takuji - domo arigato :)
Yoko skrev om besöket på sin blogg också, det hittar du HÄR. Förresten, boken ska komma ut redan i augusti!

Ha d gott!
Kram ♥♥♥ Hanna